Completed: Jul 2018
Photography: Pupsa Lohmeyer

Golfing Tom Gist

Historic renovation of a midtown Tom Gist residence. Avid golfers who desired a secluded backyard for relaxing and socializing.

The objectives for the client were:

  • Conduct a color consultation to revise the existing color palette
  • Create a New Modern landscape that would complement their Mid-Century Modern home.
  • Incorporate a putting green with a Modernist design.

This breathtaking Tom Gist residence originally had a large pool, which was beyond repair. After filling it in, the clients hired Boxhill Design for a new look. Refining their palette through a color consultation, our New Modern design began with defining the entertainment areas. Charcoal-colored perimeter walls provided ample privacy. In keeping with the clients’ eco-friendly wishes, we chose a material that resembled wood, but was made with crushed, recycled paper and tires. Tiered level walls were painted a contrasting black which hugged the landscape and made the expansive space feel instantly manageable. Mexican feather grass, bottle tree, milkweed, and citrus plants popped against the dark, neutral hardscape. A bright, L-shaped putting green became the centerpiece of this yard, and we surrounded it with a generous spa, several lounging areas, and an outdoor entertaining space that contained a custom island barbeque with a waterfall edge. A Modernist water feature with uplighting and color contrast provided a pleasant focal point.

Learn more about BOXHILL design services